ДОБРЕ ДОШЛИ В ОРИЗАРИ! – Кметство, с. Оризари, обл. Сливен

На 9 август е обявен жълт код за 11 области в страната заради очакваните високи температури, съобщиха от НИМХ.

Жълт кодКодът се отнася за областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Сливенска, Ямболска, Великотърновска, Русенска и Плевенска.

Според синоптиците времето ще бъде слънчево, след обяд – горещо. Слънце ще има и в планините и по Черноморието. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но специалистите предупреждават да сме внимателни.

Заради очакваните жеги се препоръчва хората да избягват престоя на открито, особено в обедните часове, да носят шапки, светли и леки дрехи, да поемат достатъчно течности, плодове и зеленчуци, да не употребяват алкохол. Възрастните хора и тези с недобро здраве да си останат вкъщи, да приемат много течности, да не се претоварват.

От Главната инспекция по труда припомнят, че няма регламентиран режим за работа при температури над 30 градуса, но са определени оптимални норми на работните места за температура и скорост на въздуха в зависимост от категорията труд и сезона. От инспекция препоръчват на работодателите да съобразят режима на работа с високите температури и да осигурят здравословни и безопасни условия на труд.

Източник: http://dariknews.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: