ДОБРЕ ДОШЛИ В ОРИЗАРИ! – Кметство, с. Оризари, обл. Сливен

Международен ден на дететоМеждународен ден на дететоПо случай  Международния празник на детето, на 1ви юни, 2011г. в салона на читалище „Пробуда” с. Оризари, общ. Твърдица се проведе празничен концерт с участието на децата  от ЦДГ „Атанас Дамянов” и НУ „Христо Ботев”.

Залата бе украсена празнично с много балони и цветя. Празникът бе под надслов ”Поглед към звездите”. Екипите на двете учебни заведения се постараха тържеството да е интересно и достъпно за децата чрез игри, песни и танци. Малчуганите се включиха в украсата на салона, където се състоя празника. Старателно учиха стихчета, песни и танци, тайно от родителите си, за да бъде изненадата по-голяма.

Международен ден на дететоМеждународен ден на дететоПразникът създаде атмосфера, в която децата изпитаха удоволствие от общуването с другите, от възможността да участвуват в творческата игра, от съприкосновението с обаянието, от връзката с изкуството. Интересът към празника стана предпоставка за организирано поведение на децата. Последните не се измориха, тъй като бяха преки участници във веселието.

Всичко, което показахме бе сътворено с много любов, защото мисията ни като учители е да съхраним любовта и въображението на нашите деца чрез фантазия, игри и смях, за да могат след години, вече пораснали да черпят от тях сила и вяра. Вяра, че всичко е възможно и, че хубавото винаги предстои.

Международен ден на дететоБъдещите първокласници получиха своите първи дипломи за завършена предучилищна група. Пожелахме им да бъдат отлични ученици и винаги с любов да си спомнят за нас и времето през което сме били заедно.

Децата  танцуваха диско, хип-хоп и народни танци. Пяха всичко- от любимите песни до последните хитове. Драматизираха с голям артистизъм народни приказки.

Родители и гости изживяха незабравими емоции и удовлетворение от това, че са ни поверили най-скъпото за тях- децата си!

Международен ден на дететоНека всички ние, които днес сме избрали да свържем земния си път с образование, възпитание, духовност и изкуство да влагаме ежедневно в делата си частица от сърцата си, за да можем с чест и отговорност  да допринесем за пробудата на нашите съвременници.

Да пазим децата- те са най-хубавото в нашия живот! В името на тях нека да обединим усилията на родители, учители и общество, да направим така, че утрешния ден България да има много цветя и много щастливи деца!

1 Юни, 2011

Йорданка Желева,
Директор на ЦДГ, с. Оризари

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: