ДОБРЕ ДОШЛИ В ОРИЗАРИ! – Кметство, с. Оризари, обл. Сливен

Коледа в с.Оризари, 2008

На 20 Декемеври, 2008г., в навечерието на рождество Христово, един от най-големите религиозни празници в целия християнски свят, в празнично украсената зала на читалище „Пробуда” по особено тържествен начин и с много настроение се отбелязаха настъпващите коледни и новогодишни празници.

В своето слово кметът на селото Райна Вълчинкова се обърна към всички присъстващи и гости на селото, като за пореден път напомни, че сме длъжни в дните на тези празници, да не забравяме заветите на Христос и най-важният от тях: „Обичай Родината си и родния си край”.

Пред Христос, хляба и виното, кметицата и тази година призова да се помолим за живите, във всеки дом да има хляб, светлина и обич, да няма самотни, болни и страдащи.

Предадени бяха специалните поздравления на областния управител, на кмета на общината, и много други, до жителите на с.Оризари, с пожелание да е мирна, спорна и изпълнена с добри дела новата 2009 година.

В празничния концерт взеха участие самодейните състави при читалище „Пробуда”- народният хор с ръководител Иван Поров, танцов състав с ръководител Борислав Кисьов, певческа група към пенсионерски клуб с ръководител Стоянка Колева, малката Камелия Тодорова с изпълнение на народни песни и фолклорен ансамбъл „Аглика” с ръководител Т.Кисьов.

Много вълнение и радостни преживявания предизвикаха у публиката техните изпълнения.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: