ДОБРЕ ДОШЛИ В ОРИЗАРИ! – Кметство, с. Оризари, обл. Сливен

Инфраструктура

Оризари е със сравнително добре развита инфраструктура. Има частично асфалтирани улици, като предстои реколтивация на двете по- големи от тях. Тилефонизацията е цялостна, а с демонстрационен проект е осъществено и напълно завършено енергоспестяващо улично осветление.

Има няколко хранителни магазина, магазини за други стоки и кафе- аперитиви.

В центъра на селото се намира читалище “Пробуда”, което е било и продължава да бъде люлка на духовност и просвещение. Читалищната библиотека е малка- 3.000 тома.

През пролетта на 2006 год., в централната част на Оризари започна изграждане на Православен храм “Възкресение Христово” на стойност 200.000 лева. Сумата ще се усвоява само от дарения. Първата копка е направена лично от Архиерейския Наместник на Старозагорската Митрополия, и неговото послание бе:

“Нека Бог благослови вашето скъпо и свято дело. Нека на това място бъде въздигнат великолепен храм-училище на вяра, благочестие и любов”.

Председател на Църковното настоятелство е Йеромонах Борис- свещенослужител на Оризари.

В църковния двор е изградена паметна плоча на загиналите 32-ма оризарци във воините за национално освобождение, а и в местността „Демуздере“ е издигнат голям паметник на загиналите през 1940 година политемигранти Атанас Дамянов и Иван Кирев.

В разработка е проект за изграждане на футболно игрище, така необходимо за организиране на спортни изяви, както и малка спортна зала, с физкултурно и фитнес оборудване.

Назрява необходимостта от обособяването на Интернет зала.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: