ДОБРЕ ДОШЛИ В ОРИЗАРИ! – Кметство, с. Оризари, обл. Сливен

ЦДГ „Ат. Дамянов“

Детска градина

Целодневната детска градина на с. Оризари е държавно- възпитателно заведение за деца от 3 до 7 годишна възраст. Основана е през 1966 . като временна детска градина, а през 1969г. бива преобразувана в целодневна и се е помещавала в частна къща.

През 1971 г. се открива едноетажна детска градина с 25 деца. Поради увеличилата се раждаемост, през 1983 г. започва реконструкция на сградата, която продължава 5 години. Днес ДГ е двуетажна сграда с интересна архитектура, разположена на 700 кв.м. разгъната площ и е предвидена за две групи.

Детска градина

Поради демографския срив през 1993 г. едната група бива закрита. В момента детската градина работи с 22 деца. Персоналът в ДГ е от 4 бройки- 2 педагогически и 2 обслужващ. Педагогическият персонал е с висше педагогическо образование, аДетска градина обслужващият- със средно.

ЦДГ с. Оризари осигурява необходимите условия за физическо, духовно, нравствено и социално развитие на децата. Гарантира техните права, свободи, сигурност, достойнство и уважение. Децата биват възпитавани в дух на уважение и толерантност, приобщавайки ги към българските традиции и културни ценности.

Детска градинаВизията, която се стремим да изградим за Детската градина е тя да се превърне в уютно учебно- възпитателно заведение за развитие на детските интереси, изграждане на лична позиция и самочувствие у децата и тяхната успешна предварителна подготовка за адекватно посрещане на предизвикателствата в училище.

Детска градина

Традиция стана всяка година послучай 1 юни- Международният ден на детето- да се организира празничен концерт в читалищния салон на читалище „Пробуда” с. Оризари. На последният такъв родители и гости в продължение на час и половина изживяха радостно настроение, незабравими емоции и преживявания.

Този празник помогна на децата да придобият увереност в своите способности и възможности, да израстнат открити към красотата и доброто.

Любовта към детето е доверие и вяра в него. Децата са нашата радост и гордост. Те са наша отговорност- сега и пред бъдещето. И нека бъдещето им бъде такова, каквото заедно го мечтаем днес!

03 Септември, 2008

Йорданка Ив. Желева,
Директор на ЦДГ с. Оризари

Advertisements

Comments on: "ЦДГ „Ат. Дамянов“" (1)

  1. хубаво е че всеки изтъква своите заслуги ,но как един не се сети да спомене името на бившия кмет /покойник/ бог да го прости защото по негово време бяха построени и детската градина и кметството с търговските обекти истинските личности трябва да признават постигнатото от другите ако никой не се сеща става въпрос за инж. йордан василев единствения кмет инженер на с. оризари

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: